Десислава Авджиева е креативна, амбициозна дама, предприемач, рекламист, бранд  и маркетинг специалист, писателка, бизнес консултант и обучител по ивент мениджмънт и бранд идентичност. Родена във Велико Търново, любителка на всичко българско и родно, с огромна страст към опознаване на историята на България и света. Живее и твори в София през по-голямата част от живота си. Завършва Испанска гимназия „Мигел де Сервантес“ в София и има бакалавър по „Социална педагогика“, специалист „Фирмено управление“ и магистратура „Връзки с обществеността“.

Още като студентка по ПР започва работа в испанска IT компания, където в продължение на две години се занимава с ПР, маркетинга и реклама на компанията на българския пазар. Именно тогава се запалва по това да работи над един бранд всеобхватно, за да може да се постига оптимална ефективност за бранда през всички възможни комуникационни канали и методи. През 2008-ма година създава собствена рекламна агенция „Алтърнатив Адвъртайзинг“.

„Алтърнатив Адвъртайзинг“ е агенция за създаване на комуникационни стратегии, креативни концепции за отделни брандове и събития, както и популяризирането и реализирането им. Агенцията управлява рекламните кампании на компании от световна величина, а също така на малки български фирми. Отличавана е в класации за една от най-големите агенции на пазара в категорията BTL и Events. През 2015-та година, Деси преминава успешно „Женска Лидерска Академия“ под патронажа на Йорданка Фандъкова.

Създател и водещ на онлайн предаване „Успешни жени в България“ през 2018 – 2019-та година. Десислава е била ПР експерт в служебното правителство на Марин Райков в кабинета на Министъра за развитие на електронното правителство. Тя е била и вицепрезидент на международна младежка камара – JCI. През 2018 – 2019-та година е продуктов мениджър на „Ден на жената предприемач в България“.

В края на 2018 – ма година, Деси издава своята първа книжка с лично творчество „Живот – една сложна за обяснение дума“ посветена на баба й, която обединява събрано лично творчество и това на нейната баба.

Десислава Авджиева
Десислава Авджиева
  • През 2019-та на Алтърнатив Адвъртайзинг е поверено откриването на най-големия исторически парк в света, който се намира в с. Неофит Рилски, близо до Варна.
  • През 2020-та година става ръководител на клас „Ивент мениджър“ в първата практическа академия за събития в България. От ноември 2020-та година Деси е заместник-председател на Асоциацията на жените предприемачи „Селена“.
  • През 2020-та година по нейна идея е създадена историческа книга-игра: „Асверг. Из хрониките за кан Крум.“ .
  • През 2020-та година Деси влиза в ново партньорство, от което се ражда бранда Wolf XR Solutions, предлагащ цялостни услуги в направление виртуална и добавена реалност.
  • През 2021-та година Деси е съавтор на бизнес книга „Първи стъпки в бизнеса“ заедно с Петър Дясков.
  • На 30.09.2021 г. Alternative advertising се обединява в успешно партньорство с дигитална агенция SEOMAX.

СТАТИИ

ВИДЕА

СНИМКИ