Виолета Мачева е магична и отговорна жена, съпруга, майка, предприемач и експерт печат, маркетинг и реклама. Родена и израснала в София. Щастливо омъжена, с две прекрасни момичета. Завършила е Американския университет в България със специалност „Бизнес Администрация“ и „Политология/Международни отношения“. Още по време на следването се запалва по изграждането на бранд и брандинг, след обучението й по „Бранд стратегия“ в Университета „Богазичи“ в Истанбул.

След това завършва Master of Business Administration по маркетинг в City University of Seattle. През 2018-та преминава успешно „Женска Лидерска Академия“ под патронажа на Йорданка Фандъкова. Част е и от BNI – Business Networking International. Президент на Inner Wheel Club Sofia – част от една от най-големите международни женски благотворителни организации. През 2020-та година печели отличието Бизнес Жена на годината „Златно токче“ в категорията „Печат и иновации“ за продукта, който създава – прозрачна защитна преграда за таксита, която се продава вече в над 25 000 броя в цял свят.

Тя споделя, че като жена предприемач, за нея е чест да бъде част от управителния съвет на Асоциация на жените предприемачи в България „Селена“. През 2021-ва година печели приза „Предприемач на годината“ връчен й от Business Lady Club Bulgaria.

С Маркетинг и реклама се занимава 17 години. Отговаря за маркетинга на IT компания още последната година в университета. След това става медия планьор в рекламна агенция „Лео Бърнет“. Харесва това, което казва гуруто на рекламата Лео Бърнет: „Продуктите се консумират, брандовете се закупуват.“

След това професионалният й път я отвежда в AVON Bulgaria като Специалист Реклама и Събития. Там също има възможност да научи изключително полезни бранд техники, които е готова да сподели.

Виолета Мачева-Райколеску
Виолета Мачева-Райколеску
  • През 2007-ма година създава широкоформатна дигитална печатница Magic Outdoor, която е лидер в брандинга на търговски обекти и изработката на големи формати реклами като билборди, мегаборди и защитни мрежи за сгради. Екипът й се състои от 15 човека.

  • През март 2020-та година създава своя бранд Magic Indoor – лесна и оригинална декорация на дома с картини, фототапети и стикери за стена.

  • През месец май, 2021-ва, завършва Школата за треньори „Woman Life Book“ и се сертифицира като треньор по изграждане на личен и корпоративен бранд.

  • След 17 години опит в сферата на маркетинга, рекламата, печата, дизайна, брандинга и предприемачеството и факта, че е израснала в семейство на учители, я кара да припознае своето ново призвание в това да предава знанията си на хората около нея като обучител и ментор.

СТАТИИ

ВИДЕА

СНИМКИ